På billedet ses "Guldholdet" fra Bække Skole, der blev mestrene i Landsdelsfinalen og senere med en flot 4. plads ved DM hentede 1.500 kroner til klassekassen.

Skoleskydning blev indført i 1995 i et samarbejde mellem De Danske Skytteforeninger og Dansk Skoleidræt og er et tilbud til alle landets 5. klasser. Det gennemsnitlige deltagerantal ligger på ca. 8000 på landsplan.
Skydningen gennemføres som en landsdækkende turnering, hvor en hel klasse kan deltage. Den indledende runde foregår her i den lokale skytteforening. Eleverne låner rifler og andet udstyr, og instruktørerne sørger for undervisning og hjælp.
Man bliver herefter inddelt i hold med 4 elever på hver, og de 20 bedste hold indenfor DGI Sydvest går videre til Landsdelsfinale. De 3 bedste hold fra Landsdelsfinalen går herefter videre til DM i Vingsted. I 2018 konkurrerede 32 hold om 5 pengepræmier til klassekasserne. 1. pladsen udløser 8.000,- kroner
Brørup Skyttekreds har været med siden 1996 - dog med en pause på nogle år - men siden 2007 har tilslutningen været stor, og flere hold har været superdygtige og hentet flotte præmier hjem.
Der er desuden også en vandrepokal i spil for de skoler, der deltager her i Brørup Skyttekreds. I 2017 vandt Holmeåskolen og i 2018 var det Gjerndrup Friskole.

2019

I uge 39 startede vi op med 133 tilmeldte elever fra 6 klasser fra nogle af kommunens skoler.
Det var en dejlig flok lydhøre og interesserede elever, hvilket resulterede i, at vi var så heldige at få hele 5 hold med fra
               Andst Børne og Skolecenter
               Brørupskolen 5.a
               Brørupskolen 5.b
               Gjerndrup Friskole
               Holmeå Børnecenter
til Landsdelsfinalen i Skolernes DM i skydning, der blev afholdt her i Brørup d. 23. november 2019.
Der var superflot opbakning til alle skytter fra familie og venner, og stævnet blev afviklet så godt som problemfrit.

Det lykkedes desværre ikke for nogle af "vores hold" at komme med videre til DM-finalen i Vingsted, men vi er meget stolte af alle skytters præstationer.
Brørupskolen 5.b fik en flot 4. plads
Desuden fik 7 skytter herfra medaljer som een af de 20 bedste individuelle skytter.

Vi er klar til at modtage de nye 5. klasser i efteråret 2020.

Brørup Skyttekreds